Informace pro návštěvníky
žádné
Celý článek
Na 2 porce potřebujete: 4 větší rajčata, 2 kelímky Lučiny jogurtiny (nebo jiného nesoleného krémového sýra, například některé druhy žervé), 3–4 lžičky bazalkového pesta, 1 lžíci olivového oleje nebo másla. Místo lučiny je skvělý také syrovátkový sýr ricotta.
Postup:
Rajčatům odřízněte ‚pokličky‘ a lžičkou vydlabejte semínka, ta už nebudete dál potřebovat. V misce smíchejte lučinu nebo ricottu s bazalkovým pestem, směsí naplňte vydlabaná rajčata a přiklopte zpět pokličkami. Troubu rozpalte asi na 180–200 stupňů Celsia, dno pekáčku potřete kouskem másla nebo lžící olivového oleje, vložte do něj rajčata a nechte asi 10–15 minut zapéct. Skvělá jsou samotná (klidně i nezapečená) nebo s bagetkou. “