taco dip

PŘÍPRAVA: 5 minutVAŘENÍ: 35 minutPOČET PORCÍ: 4

SUROVINY:

na dip
450 g mletého ​​hovězího masa
1/2 PL koření na tacos
2 PL vody
110 g smetanového sýru (např. Philadelphia, Lučina)
1/2 (120 ml) hrnku kysané smetany
1/4 hrnku (60 ml) majonézy
1 hrnek (240 g) salsy
1/2 hrnku (50 g) eidamu, strouhaného
1/2 hrnku (50 g) čedaru, strouhaného
 
přílohy, na ozdobu:
1 rajče, nakrájené na kostičky
1 avokádo, nakrájené na kostičky
2 PL nakrájených černých oliv
hrst koriandru

POSTUP:

  1. Na pánvi necháme zhnědnout mleté ​​hovězí maso, odstraníme / vylijeme přebytečný tuk, přidáme koření na tacos a vodu, promícháme a dusíme, až se voda odpaří.
  2. Maso smícháme se smetanovým sýrem, zakysanou smetanou, majonézou, salsou a strouhanými sýry. Trochu strouhaného sýru si necháme stranou.
  3. Směs nalijeme do zapékací misky a posypeme strouhaným sýrem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova, asi 20-30 minut.
  5. Podáváme s kukuřičnými chipsy.
  6. Můžeme podávat posypané rajčaty, avokádem, olivami, koriandrem, atd,