Petrželkové brambory se sýrovou čepicí

Recept:

800 g brambor
200 g taveného sýra Romadur
80 g cibule
300 g uzené libové krkovičky (nebo vepřového jazyka)
40 g Jihočeského másla
sůl, pepř
petržel
80 ml Jihočeského mléka.

Postup přípravy:

Uzenou krkovičku dejte do vroucí vody a uvařte doměkka. Trvá to zhruba 50 minut.
Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na kousky a uvařte v osolené vodě. Uvařené brambory rozmačkejte a vmíchejte do nich nasekanou petrželku.
Těsně před dovařením krkovičky dejte na pánev trochu másla a nechte na něm zesklovatět na proužky nakrájenou cibuli. Pak přilijte mléko, vložte tavený Romadur a za stálého míchání nechte rozpustit.
Na talíř dejte vrstvu brambor, na plátky nakrájenou krkovičku a celé to přelijte rozpuštěným taveným sýrem s cibulí.