Kuřecí taquitos

PŘÍPRAVA: 20 minutVAŘENÍ: 20 minutPOČET PORCÍ: 6 - 8
kuřecí taquitos

SUROVINY:

100 g tučného, měkkého tvarohu
1/4 hrnku salsy (60 ml)
1 PL limetkové šťávy
1 ČL mletého čili
1/2 ČL kumínu (římského kmínu, comino)
2 stroužky česneku, utřeného
3 PL koriandru, nasekaného
1 - 2 jarní cibulky, nasekané nadrobno
600 g kuřecích prsou
1 hrnek čedaru, nastrouhaného (100 g)
10 - 12 pšeničných tortil (vel. 6"- 15 cm)
POSTUP:

Troubu předehřejeme na 220°C a pečící plech vyložíme pečícím papírem.
Kuřecí prsa osolíme a opepříme a osmahneme na pánvi. Necháme je lehce vychladnout a pak je vidličkou natrháme, resp. nakrájíme nadrobno.
Ve velké míse smícháme tvaroh, salsu, limetkovou šťávu, kmín, koriandr, jarní cibulku a strouhaný sýr. te tavený sýr, salsa, limetková šťáva, koření, koriandr, zelené cibule, kuřecí maso a strouhaný sýr. Důkladně promícháme, až se všechny ingredience spojí.
Před plněním tortily lehce ohřejeme v mikrovlnné troubě, aby byly měkké a daly se lehce rolovat (cca 20 - 30 s).
Tortilu naplníme směsí (cca 2 - 3 PL do každé tortily). Tortilu zavineme. Opakujeme s ostatními tortilami.
Pečící papír lehce potřeme olejem, naskládáme na něj srolované tortily a opět je lehce potřeme olejem. (Nejlépe funguje mašlovačka).
Pečeme 15 až 20 minut dozlatova. Podáváme se zakysanou smetanou, mexickou rýží , mexickými smaženými fazolemi a salsou .