Kuře s kešu oříšky

PŘÍPRAVA: 15 minutVAŘENÍ: 10 minutPOČET PORCÍ: 4

SUROVINY:

650 - 700 g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
1 1/2 PL kukuřičného škrobu
2 PL rostlinného oleje
sůl, pepř
1/3 hrnku (80 ml) kuřecího vývaru
3 PL hoisin omáčky
1 PL sojové omáčky
1 PL rýžového octa
1 PL medu
3 zelené, čerstvé cibulky, nasekané na kolečka
4 stroužky česneku, lisovaného
2 ČL mletého zázvoru
100 g kešu oříšků

POSTUP:

  1. Ve středně velké míse smícháme kuře s 1 PL kukuřičného škrobu a dobře promícháme, aby se kuře obalilo.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm kuře, často mícháme, až bude mít kuře zlatavou barvu a bude propečené. Potom vyndáme na talíř a odložíme na chvíli stranou.
  3. V jiné míse smícháme kuřecí vývar, hoisin omáčku, sojovou omáčku, rýžový ocet a med a zbývající 1/2 PL kukuřičného škrobu. Dobře rozmícháme.
  4. Na stejnou rozehřátou pánev dáme cibuli, česnek, zázvor a kešu a lehce opražíme, cca 1 minutu. Přidáme směs omáček, osolíme, opepříme podle chuti a za stálého míchání vaříme na mírném ohni dokud nezhoustne.
  5. Přidáme kuře, dobře promícháme a necháme 1 - 2 minuty prohřát.
  6. Podáváme s bílou rýží, např. jasmínovou.