Sladkokyselé kuře

SUROVINY:

na kuře
3-4 kuřecí prsa
sůl a pepř, podle chuti
1 hrnek kukuřičného škrobu
2 vejce, rozšlehaná
1/4 hrnku oleje na smažení
 
na omáčku
¾ hrnku cukru
4 PL kečupu
½ hrnku octa
1 PL sójové omáčky
1 ČL granulovaného česneku
 
 

POSTUP:

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Dochutíme solí a pepřem.
  2. Kuře obalíme v kukuřičném škrobu a poté ve vejci. Osmažíme rychle na oleji do zlatohněda (kuře nebude uvařené). Naskládáme v jedné vrstvě do pekáčku.
  3. Smícháme všechny suroviny na omáčku a zalijeme omáčkou kuře.
  4. Pečeme po dobu jedné hodiny při 160°C. Každých 15 minut kuře promícháme.
  5. Pokud budeme chtít udělat omáčku navíc, smícháme další dávku surovin na omáčku a přivedeme ji k varu na sporáku, pak ji vaříme na nižším stupni asi 6-8 minut dokud nezhoustne.